1. Wintersport Oostenrijk
  2. Solden

Onze tips:

  1. Voordelig wintersporten in Oostenrijk met Bizztravel
  2. Top-Chalets accommodaties direct aan de piste van Zillertal Arena!
  3. Complete wintersport met Vrij Uit v.a. € 268
  4. Boek accommodaties in Oostenrijk voor uw wintersport bij Arke!

Solden

Skiën in Sölden is top. De pistes van dit gebied bevinden zich deels op de gletsjer waardoor het gebied zeer sneeuwzeker en altijd gegarandeerd van goede sneeuw is. De piste's bevinden zich op en om drie bergen van boven de 3000 meter. Vooral de gevorderde en gemiddelde skiër kan hier zijn of haar hart ophalen.

Niet alleen het skiën in Solden is goed, ook de après ski is super. Na het skien zijn er in het centrum zowel goede bars, restaurants als discotheken waar het feesten tot kunst wordt verheven. Geinteresseerden in geschiedenis brengen een bezoek aan Ötzi.


Weersverwachting in Solden

Beknopte weersverwachting voor Solden, Oostenrijk:
Sneeuwhoogte in Solden

Hieronder vindt u de actuele sneeuwhoogte in Solden:

Skischool in Solden

Skiles in Solden is voor beginners een must gezien de uitdagende pistes in het gebied. Gevorderde skiërs kunnen ook een dagdeel op pad met een skileraar. Uw techniek wordt bijgeschaafd, maar belangrijker is misschien nog dat een skileraar het gebied op zijn duimpje kent. Hierdoor krijgt u first hand informatie over waar u het beste kunt skiën en pistes leert kennen waar u anders niet zou komen.Bij Skischool Sölden-Hochsölden staan maar liefst 180 skileraren klaar om u in te wijden in het skien of uw techniek te perfectioneren.Freeride Center Sölden is een skischool waar je de fijne kneepjes van het vak leert en met een ervaren officiële berggids fantastisch kunt gaan off-piste en freeride skien of snowboarden.Bij skischool Yellow Powder krijgt u van enthousiaste leraren les, of u nu beginner bent of een gevorderde skier. De mogelijkheden zijn bij Yellow Powder eindeloos.

Skihuur in Solden

Sölden is een mekka voor skiërs. Hoewel veel van de skiers in Sölden gevorderden zijn, en wellicht eigen skies hebben, kost het geen moeite om skimateriaal te huren in Sölden. Skihuur in Sölden is onder andere bij de onderstaande adressen - al dan niet vooraf - te regelen.Sport Grugger te Sölden is een state of the art verhuurbedrijf met een groot assortiment hagelnieuw skimateriaal. Uw voeten worden gescand om zodoende de ideale skischoen voor u te selecteren.Sporthütte Hauptgeschäft in Sölden maakt zijn naam waar. Het is een hut alwaar u werkelijk ieder denkbaar stukje skimateriaal vindt. Het materiaal wordt goed onderhouden en service staat in een hoog vaandel.

Skipas in Solden

Hieronder vindt u de prijzen van skipassen in Sölden.

Volwassenen
- Skipas voor 1 dag: 42,50
- Skipas voor 6 dagen: 212

Kinderen
- Skipas voor 1 dag: 27
- Skipas voor 6 dagen: 114,50

Deze prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen sinds de plaatsing inmiddels wat gewijzigd zijn. Een complete en actuele prijslijst kunt u vinden op de website van Sölden: www.soelden.com.