1. Wintersport Oostenrijk
  2. Met de auto

Met de auto op wintersport naar oostenrijk

Reizen naar de wintersport in Oostenrijk kan per auto, vliegtuig of trein. Hoewel er voor elk vervoersmiddel wel wat te zeggen is, is de auto toch vaak het meest interessant. Vrijheid onderweg en ter plaatsen, geen lange of dure transfer vanaf het vliegveld of treinstation. En ook ter plaatse is het in veel gebieden erg handig om een auto ter plaatse te hebben.

Wintersportgebieden goed bereikbaar

De meeste wintersportgebieden in Oostenrijk bereik je vanaf Utrecht in 9 tot 10 uur rijden. Sommigen gebieden zelfs in ongeveer 8,5 uur, waaronder ook grotere gebieden als Zugspitz Arena, Ski Arlberg of Montafon. De rit naar Oostenrijk gaat grotendeels door Duitsland, dus goede wegen, lekker doorrijden en prima overnachtinghotels. Zeker voor de terugweg is zo'n overnachting aan te raden. Rij (zeker in de drukkere periodes) niet zaterdagochtend terug naar huis. Ga zaterdag nog lekker skiën en rij aan het einde van de dag net even Duitsland in. Pak daar een gezellig overnachtinghotel en rij zondagochtend naar huis. Geen drukte, een extra dag skiën en uitgerust op weg.

Handig en verstandig

Ben je van plan met de auto op wintersport in Oostenrijk te gaan? Hier wat verdere tips:

- Zeker als je een eigen board of eigen ski's en/of schoenen meeneemt, is een skibox vaak een vereiste. Maar voor die ene week in het jaar is dat vaak een flinke uitgave. Ken je niemand van wie je een skibox kunt lenen, dan kun je er ook eentje huren. Bijvoorbeeld bij Dakkofferonline.nl huur je een skibox al voor minder dan € 50 per week.

- Zorg er in ieder geval voor dat er winterbanden onder je auto zitten en je sneeuwkettingen bij je hebt. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook omdat ze in de meestal landen (onder winterse omstandigheden) verplicht zijn. Heb je nog geen winterbanden? Bespaar flink door ze online te kopen! Zo kun je op Tirendo goedkope winterbanden kopen en deze laten bezorgen bij jou thuis of bij een montagepunt bij jou in de buurt, waar ze er direct goedkoop onder gezet worden.

- Gaat de route in Oostenrijk over een snelwegen, dan dien je in het bezit te zijn van een geldig Autobahnvignet. Dit geldt trouwens ook voor enkele autowegen. Het vignet kun je in Oostenrijk aan de grens of bij een benzinestation aanschaffen, maar (wel zo makkelijk) ook alvast in Nederland bij de ANWB.